KOMMENTARER

Her er Norge i klimatrøbbel

Hogst i regnskogsatsingen, oljeboring i Arktis, utslippsvekst og uklare mål.

FNs KLIMASJEF: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft og utenriksminister Børge Brende møtte FNs miljøsjef Christiana Figueres i Oslo for to uker siden. I slutten av måneden møtes de igjen i Paris. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
FNs KLIMASJEF: Klima- og miljøminister Tine Sundtoft og utenriksminister Børge Brende møtte FNs miljøsjef Christiana Figueres i Oslo for to uker siden. I slutten av måneden møtes de igjen i Paris. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Norge er på mange måter bra på klima. Vi var tidlig ute med å anerkjenne problemet. Våre politikere jobber for sterke internasjonale avtaler og setter høye mål. Norge går i front med regnskogsatsinga, leder en elbilrevolusjon og bidrar med penger til klimatiltak i andre land.

Men grunnen til at klimaproblemet finnes, er at landene fortsetter å forurense og at økonomiske interesser, omstillingsangst, treghet og stillingskrig landene imellom hindrer rask handling. Norge har sin andel paradokser, utfordringer og ubesvarte spørsmål.

For det første: Tine Sundtoft kan måtte reise til klimatoppmøtet Paris med et kraftig hugg i selveste regnskogsatsingen, med mindre KrF og Venstre forhindrer det i budsjettforhandlingene. Fredag ble klart at regjeringen vil kutte bevilgningen med 380 millioner kroner. Det er dobbelt så mye som det nordmenn ga i årets TV-aksjon for regnskogen. Norges bidrag er fortsatt stort, men når vi merker presset, er vi ikke så generøse lenger. Alle må bidra, skriver Tine Sundtoft i en pressemelding. Det gjelder regnskogen også. Tror den at den bare kan stå der og gro?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer