DEBATT

Den store fakturaen

First House sine oppdrag for politikerne i Telemark handler ikke om softis eller baconpløse. Den handler om politikere som ikke vil gjøre jobben sin.

Det er denne fakturaen politikerne i Telemark bør konsentrere seg om
Det er denne fakturaen politikerne i Telemark bør konsentrere seg om Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha blitt grundig avkledd av NRK har First House delvis lyktes i å styre debatten inn på et fordelaktig spor. Det vil si: fordelaktig for dem selv. De har gått med på å betale tilbake litt småpenger og beklaget «den negative oppmerksomheten saken har fått».

Problemet er at for mye fokus har vært på den lille fakturaen; nemlig softis med strø. Alt for lite fokus har det vært på den storefakturaen. De seks millionene med skattekroner politikerne har betalt First House for å gjøre politikernes jobb.

Å tiltrekke seg næringsliv og drive lobbyvirksomhet (eller snakke med andre politikere som det egentlig heter) er nemlig politikernes egen jobb. Det er faktisk en av grunnene til at skattebetalerne finansierer folk på fulltid til å drive med slikt.

En helt vanlig politikerjobb Gjennom å betale profesjonelle lobbyister til å gjøre en helt vanlig politikerjobb sender politikerne en velplassert finger i retning av de som har stemt på dem og gitt dem tillit i den naive tro at de selv vil forsøke å få gjennomslag for sine standpunkter. I tillegg bidrar de til å mystifisere et helt ordinært fenomen i et demokrati; at folk snakker sammen. Med en salig blanding av konsulentvissvass og næringslivsrettet  New age- retorikk , har de dresskledde sjarlatanene i First House tydeligvis klart å forlede de folkevalgte i Telemark fylkeskommune til å tro at de selv er ute av stand til å håndtere disse møtene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer