Den som bygger landet

Noen ganger ligner Jesus veldig på Ayn Rand.

HYRDE: Noen må redde dette landet fra middelmådighetens diktatur. Fra godhetens tyranni, skriver vår helgespaltist Cathrine Sandnes. Illustrasjon: Flu Hartberg
HYRDE: Noen må redde dette landet fra middelmådighetens diktatur. Fra godhetens tyranni, skriver vår helgespaltist Cathrine Sandnes. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hadde Sylvi Listhaug støtt på Moses med følget sitt, i sin uendelig lange vandring fra Egypt til det forjettede land, ville hun sannsynligvis blitt veldig oppgitt. Først og fremst fordi jødene var så sinnssykt ineffektive, der de kravlet seg fram i ørkenen. «40 år!», ville hun ha tenkt. «Er det mulig å bruke så lang tid på å gå så kort?!» Dette ville Sylvi Listhaug ganske sikkert ha gjort noe med. Med sin karakteristiske sans for effektivitet ville hun gått rett inn i situasjonen, tatt ut de som - av ulike grunner - ikke gikk like raskt som tetsjiktet, og sørget for å få en liten, men eksklusiv, gruppe fram til Jerusalem på mindre enn et år.

Noen ville ha protestert og ment at Sylvi Listhaug var brutal. Ja, kanskje til og med ond, der hun splittet små barn fra foreldre, gamle foreldre fra resten av storfamilien, etterlot seg de syke, halte, svaksynte og slitne. Det ville Sylvi på det sterkeste ha tilbakevist. «Det er dette som er ekte godhet», ville hun ha sagt. «Det er dere, halte, syke og svake, som er onde. Det er dere som henger der, som en klamp om foten, på unge, friske mennesker som kunne ha brukt ressursene sine til langt viktigere ting enn å dra på dere».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer