KOMMENTARER

Bob Dylans elektriske rock-eventyr er ute på en seks CD'ers boks

Den nyeste «bootleg»-utgivelsen tar for seg 1965-1966.

ET IKON: Arrogant, uberegnelig, skjult bak solbriller - Bob Dylans image anno 1966. Nå er perioden 1965-1966 grundig dokumentert i en offisiell utgivelse.
ET IKON: Arrogant, uberegnelig, skjult bak solbriller - Bob Dylans image anno 1966. Nå er perioden 1965-1966 grundig dokumentert i en offisiell utgivelse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan ble Bob Dylans kanskje mest sagnomsuste sang til? På den nye boksen i den såkalte «bootleg series», kan du høre mye av det studioarbeidet som ligger bak «Like A Rolling Stone», med kommentarer, avbrutte forsøk, forskjellig tempo, versjoner der Dylan glemmer teksten, med og uten orgel, øvelse etter øvelse.

På i alt tjue spor på en av de seks CD-ene blir sangen sakte til, første i valsetakt, siden i fire fjerdedel, mens Dylan forteller den kanskje mest ambisiøse musikalske historien i sin karriere inntil da.

Dette skjedde i juni 1965. Du skal kanskje være spesielt interessert for å lytte til den samme sangen, delvis avbrutt, gjennom så mange spor, der Dylan stadig forsøker ut nye fraseringer i formidlingen og kommer med utbrudd som «It?s six minutes long, man» eller «I?m afraid I screwed up». Men er du opptatt av Dylans kunst, går tida fort.

Denne mystiske og fantastiske sangen, som til slutt ble Dylans første singel på hitlistene, blir på et vis dekonstruert ned til håndverksmessige detaljer i opptak av enkeltinstrumenter. Et eksperiment i kjølvannet av Bob Dylans elektrosjokk på Newport-festivalen samme sommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer