Brannvesenet ber folk dele dette innlegget for å redde liv

Oslo brann- og redningssentral advarer: - Det beste trikset for å overleve en slik brann, er å trosse instinktene om å flykte.

ADVARER: Brann- og redningsetaten advarer mot å rømme gjennom brannrøyken.
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
ADVARER: Brann- og redningsetaten advarer mot å rømme gjennom brannrøyken. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMATISK BRANN I BOLIGBLOKK PÅ ULLEVÅL: I dag tidlig rykket vi ut til brann i en boligblokk like ved Ullevål sykehus. Da vi kom fram sto flere boder i kjelleren i full fyr. Det er i utgangspunktet en relativt lett brann å slokke, og høres kanskje ut som en vanlig og udramatisk storbyhendelse.

Det er feil.

Nattens brann kunne fort fått dramatiske konsekvenser. Les videre for å skjønne hvorfor, og for å lære triksene som gjør at du overlever hvis det begynner å brenne der du bor!

Da brannbil 1-1 fra Briskeby brannstasjon kom fram, oppfattet utrykningslederen raskt at situasjonen var kritisk. Den dødelige røyken fra brannen spredte seg nemlig til oppgangen, og utgjorde en stor risiko for de over 100 personene som forsøkte å komme seg ut.

Beboerne hadde akkurat blitt vekket av brannalarmen, og det eneste de tenkte på var - forståelig nok - å komme seg ut fra den brennende bygningen. Problemet er bare at det er livsfarlig å gå ut i en oppgang som er full av brannrøyk.

I verste fall tar det bare noen minutter før man kveles av karbonmonoksiden, blåsyren og alle de andre farlige stoffene som finnes i røyken. Vi har dessverre flere eksempler på at folk har omkommet i fluktforsøk gjennom brannrøyken i rømningsveiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer