Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

- Et mysterium hvordan Jon Hustad greier å høre at Asle Toje blir «stemplet som nazisvin» i «Salongen»

«Salongen»-programledere svarer på kritikken.

SVARER: P2s radioprogram «Salongen» har vært gjenstand for diskusjon den siste tiden. Nå har programlederne Christine Lossius Thorin (til venstre) og Ragnhild Laukholm Sandvik hevet seg over tastaturet, og skrevet et innlegg der de presenterer sin side av saken. Medprogramleder Jørgen Strickert i midten. Foto: NRK
SVARER: P2s radioprogram «Salongen» har vært gjenstand for diskusjon den siste tiden. Nå har programlederne Christine Lossius Thorin (til venstre) og Ragnhild Laukholm Sandvik hevet seg over tastaturet, og skrevet et innlegg der de presenterer sin side av saken. Medprogramleder Jørgen Strickert i midten. Foto: NRK Vis mer
Meninger

Det er hyggelig med reklame i Dagbladet, ikke minst for knøttsmå P2-programmer.

Men i Dagbladet 06.11.15 bidrar Jon Hustad til direkte villedende markedsføring av Salongen: Det er selvfølgelig ingen som har blitt «stemplet som nazisvin» i vårt program.

Dette er en salong, ikke et kommentarfelt.  

Radio er det rikeste og sterkeste mediet vi mennesker har, all den stund det lar lytteren selv lage sine egne bilder.

Men det et mysterium hvordan Jon Hustad greier å høre at Asle Toje blir «stemplet som nazisvin» i Salongen.

Det er forbausende følsom og fantasirik lytting, særlig av en så faktaorientert journalist som Hustad. Heldigvis ligger innslaget for all fremtid i NRKs radiospiller på radio.nrk.no for alle som vil prøve selv.  

Det hender det forekommer tøys i Salongen. Støtt og stadig bommer vi (vi er bare mennesker, bortsett fra at vi også har en hund her), men målet er at tøyset skal være morsomt og gjerne handle om ting som finnes i virkeligheten.

Da er det vanskelig å komme utenom Dagsnytt 18, som er en av de viktigste debattarenaene i landet. Hvis vitser skal handle om den offentlige debatten, bør de kunne sitere den offentlige debatten.

Ellers blir det vrient.

På samme måte som det sikkert hadde vært vrient for Jon Hustad å lage den ukentlige satirespalten «Subsidietoppen» på TV2 uten å sitere myndighetene.  

Vi syns det er oppriktig trist at Asle Toje ikke vil snakke i NRK, både hos oss og — ikke minst — i programmer for voksne. Vi har ikke noe ønske om å kneble noen; tvert imot ønsker vi så mange stemmer som mulig rundt bordet.

Det er derfor vi har NRKs (og antagelig Norges) høyeste kvinneandel blant våre gjester og jobber målrettet med å invitere inn stemmer som ikke er overalt alltid ellers.  

Og vi gjentar gjerne her: Asle Toje er velkommen i Salongen når som helst.

Men hvis Asle Toje ikke vil, er det en ærlig sak som vi selvfølgelig respekterer. Livet er kort, NRK er lite. Ingen har plikt til å være med i radioprogrammer. De fleste klarer seg fint uten.

For noen mennesker i Norge kan det faktisk gå dager og uker uten at Dagsnytt 18 ringer.  

Men det er litt forskjell på å holde seg hjemme og dyrke sine hobbies, og å erklære boikott av allmennkringkasteren.

I en boikott (og det er fort gjort å oppfatte det som dét når fire samfunnsdebattanter sier til Dagbladet samme dag at de ikke lenger vil stille i NRK-programmer) ligger det jo som regel et krav i potten, og hva er kravet? Det er litt uklart.  

Er det at vi skal bli bedre? Det kan vi ikke love, for vi er bare så flinke som vi er. Men vi lover å prøve.

At vi ikke skal sitere fra Dagsnytt 18 eller andre debattprogrammer? Det kan vi ikke love, for det hadde vært en underlig fredning av en viktig arena for debatt.

At vi aldri skal fortelle vitser som noen blir sinte av? Det kan vi ikke love, for det hadde vært litt charliemessig rart.

Håper ingen føler seg «stemplet som nazisvin» av dette leserinnlegget.

Skal forresten hilse fra Jørgen Strickert, som nekter å fortelle en eneste vits — selv veldig dårlige vitser — før Asle Toje er tilbake i Dagsnytt 18, der han hører hjemme.

Men han roer seg sikkert.  

Beste hilsen Christine Lossius Thorin og Ragnhild Laukholm Sandvik i «Salongen»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media