DEBATT

Gjett om det provoserte at jeg kastet klærne!

Fifi von Tassel: - Jeg kjemper ikke for retten til å være feit, men for retten til å være fornøyd med seg selv.

BURLESQUE: Carina Carlsen alias Fifi von Tassel kastet klærne i burlesque-innslaget i TV 2s «Norske talenter» forrige fredag. Her forklarer hun hvorfor hun gorde det. Foto: TV 2
BURLESQUE: Carina Carlsen alias Fifi von Tassel kastet klærne i burlesque-innslaget i TV 2s «Norske talenter» forrige fredag. Her forklarer hun hvorfor hun gorde det. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å stå offentlig fram som tjukk og fornøyd er ikke alltid like lett. Å blottlegge seg for hele Norge i beste sendetid, halvnaken for en sak man tror på, er neimen ikke så lett det heller.

Superlativene har haglet i sosiale medier etter at jeg ribbet ei høne og viftet av meg plaggene under fredagens semifinale av «Norske talenter». Om det var talentfullt? Kanskje ikke. Om det provoserte? Så absolutt. Om det var meningen? Ja, gjett ?a!

Da jeg meldte meg på «Norske talenter» i våres var aldri tanken at jeg skulle nå noen semifinale. Jeg er underholdningsartist i en smal bransje man ikke skal være prippen for å finne underholdende. Jeg er på siden i min egen sjanger, både grunnet kroppen min og min tolkning av burlesque som kunstform. For meg har det blitt et talerør i kroppsdebatten, og uavhengig av om man liker det eller ikke, har de fleste noe å si om saken. Problemet etter min siste opptreden i «Norske talenter» er at voksne mennesker sitter godt gjemt bak et tastatur og lirer av seg kritikk, eder og galle mot min person og min kropp. Det er lov å ikke like, men i en kroppsdebatt som allerede tar flere liv, ønsker jeg at man forholder seg saklig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer