DEBATT

Målene var ikke tilfeldige

Angrepet var rettet mot Paris' progressive kjerne

Sorg: En kvinne fester blomster til et tre etter angrepene i Paris i går. Foto Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix
Sorg: En kvinne fester blomster til et tre etter angrepene i Paris i går. Foto Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair, we had everything before us, we had nothing before us, we were all going direct to Heaven, we were all going direct the other way.»

Slik starter Dickens A tale of two cities som handler om årene frem til den franske revolusjonen og etterhvert terrorregimet som fulgte. Det er mye å kjenne igjen i vår egen tid i Dickens innledning. På sitt beste lever vi i en tid hvor menneskelig kontakt og kunnskap aldri har vært større. Aldri har en lavere andel av verdens befolkning måttet gå sultne til sengs. Sammenlignet med 1990 er barnedødeligheten halvert og det virker som om vi kan klare å avskaffe ekstrem fattigdom i vår levetid. I så fall en sivilisasjonsseier av bibelske proporsjoner.

Men så smeller det. Og vi minnes på at vi også lever i Dickens «worst of times». Jeg spiste middag på en restaurant på Frogner da nyhetsvarslene begynte å tikke inn på telefonene til både min kone og meg. Vi er begge nyhetsjunkies og har vel sikkert «breakingalert» på ti forskjellige tjenester til sammen. Alle plinget samtidig. Sist gang alle plinget samtidig var det terror i Paris. Det viste det seg å være denne gangen også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer