DEBATT

Til dere unge: Ikke la dere lure av IS

Ha respekt og lojalitet til land som har åpnet dører for deg og din familie.

TIL UNGE MUSLIMER I VESTEN: Islam står for fred, rettferdighet, menneskelig likeverd og respekt for alle trossamfunn og mennesker, skriver den kuwaitiske journalisten og programlederen Abdelfattah Aldarbi i en hilsen til muslimske ungdommer. Her legger parisere ned blomster rett ved konsertstedet Bataclan søndag morgen. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / NTB SCANPIX
TIL UNGE MUSLIMER I VESTEN: Islam står for fred, rettferdighet, menneskelig likeverd og respekt for alle trossamfunn og mennesker, skriver den kuwaitiske journalisten og programlederen Abdelfattah Aldarbi i en hilsen til muslimske ungdommer. Her legger parisere ned blomster rett ved konsertstedet Bataclan søndag morgen. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Et råd til alle muslimske ungdommer som bor i den vestlige delen av verden: når dere opplever et sinne innenfra og har lyst til å ta igjen, husk historien om gutten som torturerte en katt og endte opp i helvete på grunn av denne handlingen.

Gud godtar ikke vold og tortur mot sine skapninger. Så ikke la dere lure av IS, som hevder at de gjør det de gjør under guds vilje for å få flere med på deres onde vei. Et råd til mennesker i vesten, ikke la terroraksjoner gjennomført av mennesker som ikke kjenner til menneskelige verdier gå utover andre mennesker, bare på grunnlaget at de tilhører samme religion/etnisk bakgrunn.

IS er ei terrorgruppe som utfører umenneskelig handlinger for å nå sine mål. Disse handlingene tar de aller fleste muslimer avstand fra, og handlingene hører ikke hjemme i islam. Islam står for fred, rettferdighet, menneskelig likeverd og respekt for alle trossamfunn og mennesker.

Ha respekt og lojalitet til land som har åpnet dører for deg og din familie, gitt deg et hjem, arbeid, trygghet og mulighet til utdanning. La oss alle ha respekt for verden og alle trossamfunn og mennesker som eksisterer i den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer