Angrepet i Beirut var også et angrep på «oss»

Terroren som rammer «oss» er den samme som «de» flykter fra. Er det noe disse dagene bør ha lært oss så er det at vi er i samme båt i vår søken etter trygghet.

BEIRUT/PARIS:  Jeg tenkte egentlig at det var liten sannsynlighet for at folk her hjemme i det hele tatt ville få med seg nyheten. 

Dessverre fikk jeg mer rett enn jeg skulle ønske, skriver Pettersen. Foto: Erik Hapnes
BEIRUT/PARIS: Jeg tenkte egentlig at det var liten sannsynlighet for at folk her hjemme i det hele tatt ville få med seg nyheten. Dessverre fikk jeg mer rett enn jeg skulle ønske, skriver Pettersen. Foto: Erik Hapnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da et selvmordsangrep hadde funnet sted i byen jeg befant meg i torsdag denne uken, tenkte jeg ikke på å «markere meg trygg» på Facebook, men jeg var i trygghet. På en balkong i en av de mindre risikofylte nabolagene i Beirut. Jeg tenkte egentlig at det var liten sannsynlighet for at folk her hjemme i det hele tatt ville få med seg nyheten.

Dessverre fikk jeg mer rett enn jeg skulle ønske.

Det finnes ingen funksjon på Facebook for å merke seg trygg i Midtøsten. Og jeg har ikke sett at noen har farget profilbildet sitt med det libanesiske flagget. Selvmordsangrepet hvor 43 mennesker mistet livet, blant dem en norsk statsborger, har fått lite oppmerksomhet i norske og europeiske medier sammenlignet med det grufulle terrorangrepet i Paris fredag, som allerede har blitt mange analyser til del. Hva betyr dette for Frankrike? For Europa? For Norge? For «oss»?

På mange måter er det naturlig at europeere føler mer med Paris enn med Beirut, og at spørsmålene som dette derfor i større grad kjennes betimelige etter terroren i Frankrike. Mange nordmenn har vært i Paris, har venner der og føler seg nærme Paris. Beirut er for de fleste en fremmed by i et fremmed land i en region hvor det er krig og mange konflikter.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer