Taktikken er: Steg for steg mot borgerkrig

IS-ledere vil at muslimske minoriteter skal bli angrepet.

ANGREP PÅ SOLIDARITETEN: Det er et angrep mot solidariteten blant folk: Folk som tidligere har vist  solidaritet med den muslimske minoritet, føler kanskje at solidaritet med muslimer i dag ikke har noen mening. Nå er alle blitt mål for terror, skriver al-Kubaisi. Foto: Privat
ANGREP PÅ SOLIDARITETEN: Det er et angrep mot solidariteten blant folk: Folk som tidligere har vist solidaritet med den muslimske minoritet, føler kanskje at solidaritet med muslimer i dag ikke har noen mening. Nå er alle blitt mål for terror, skriver al-Kubaisi. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg ble sjokkert av terroren i Paris, men ikke overrasket. Heller ikke denne terrorhandlingen vil bli det siste angrepet, verken i Frankrike eller i andre europeiske byer. Det er fordi denne terroren ikke kun er en reaksjon på krigshandlinger, men en del av en langvarig taktikk IS planlegger.

IS er ikke bare skjeggete muslimer med fanatiske meninger og blodige handlinger. De ser ut som om de har hoppet fra middelalderen til vår tid med sabler, barbarisme og religiøs fanatisme. Dette er sant. Men de er også styrt av mennesker med de meste utviklede teknikker i krig og planlegging. 

Når man setter seg inn i IS-krigsmentalitet, ser man dette ganske klart. For IS må forstås ut av sin egen ideologi, prinsipper og erfaring.

Jeg vil begynne med siste hendelse: Hva ønsker IS med den siste terroren? Det er en gjengjeldelse: Frankrike har ti tusen soldater utenfor landet, i Afrika og Midtøsten. Frankrike deltok i krigen mot terror og er innblandet i Syria. De var mer aktive i denne krigen enn USA og England. Bombing av IS rammet mange sivile - barn, unge og gamle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer