DEBATT

Terroristene skal ikke vinne

Vi skal, sterkere enn noen gang, stå opp for de verdiene vi tror på: demokrati, ytringsfrihet, toleranse og menneskeverd.

PARIS SØRGER: Sørgende samlet seg flere steder i Paris i går, som her utenfor konsertstedet Bataclan, for å minnes det verste anslaget mot Frankrike i etterkrigstida. I Oslo la statsminister Erna Solberg (H) ned blomster utenfor den franske ambassaden. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
PARIS SØRGER: Sørgende samlet seg flere steder i Paris i går, som her utenfor konsertstedet Bataclan, for å minnes det verste anslaget mot Frankrike i etterkrigstida. I Oslo la statsminister Erna Solberg (H) ned blomster utenfor den franske ambassaden. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Et par døgn har gått siden terroren rammet Paris, men bildene og beretningene derfra er fremdeles like levende og like grusomme. Tallrike uskyldige mennesker ble ofre for terroristers barbariske handlinger. Helt vanlige mennesker - mange unge, som dro ut for å hygge seg, kom aldri hjem.

En alminnelig fredag kveld forvandlet seg til et mareritt og et blodbad. Våre tanker er hos ofrenes familier og nærmeste, hos de skadede - hos alle dem som ble rammet.

Angrepet er svært alvorlig. Hendelsene i Paris på fredag er det verste anslaget mot Frankrike i etterkrigstiden.

Norge fordømmer anslaget på det sterkeste.

Det er et angrep på den franske hovedstaden og uskyldige sivile mennesker. Men det er også et angrep på våre felles demokratiske verdier. Et angrep på vår frihet og vårt demokrati. Et angrep på verdier som er ukrenkelige.

Ekstremistgruppen ISIL har tatt på seg ansvaret for de blodige angrepene. Terrorisme kan ikke tolereres i noen av sine former. Det er en simpel og feig uttrykksform som ikke kan rettferdiggjøres.

Vi må være forsiktige med å trekke alle konklusjoner nå. Vi avventer fremdeles mer informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer