DEBATT

Fortsatt finansiere høyreekstremisme?

I denne folkevandringens tid fra islamske stater kan Norge og Europa seile inn i en kulturell revolusjon. I dens midte befinner det seg en høyreekstrem ideologi som ikke bare ignoreres politisk, men som også strykes med hårene av vårt lederskap. Skal vi fortsatt finansiere krefter som vil avvikle det frihetsbaserte demokratiet?

MOSKEER: Hege Storhaug mener vi ikke burde tillatt moskeer.  
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
MOSKEER: Hege Storhaug mener vi ikke burde tillatt moskeer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Etter over 20 års befatning med islam, er konklusjonen min denne: Vårt lederskap skulle aldri tillatt etablering av moskeer. Konklusjonen kan synes udemokratisk ved første blikk. Mine sunnimuslimske venner i Pakistan er dog enig med meg. De vet hva som skjer når islam organiseres i sunni- og sjiamoskeer: Muhammeds islam under hans velmaktsdager i Medina (622 — 632) som hærfører, politisk og juridisk leder entrer automatisk hovedscenen.

Muhammeds islam i maktposisjon er en ren høyreekstrem ideologi, hvilket jeg grundig har dokumentert i min nye bok, Islam. Den 11. landeplage. Den er tyrannisk, voldelig, totalitær og ekstrempatriarkalsk. Den krever blind lydighet. Skal vi videreføre et åpent og fritt demokrati til neste generasjoner er det helt avgjørende at denne islam bekjempes. Det er kun den islam som Muhammed forkynte i de første årene i Mekka som misjonær for en ny monoteistisk religion som er kompatibel med demokratiet vårt, en ren teologisk doktrine fri for juss og politikk.

Statsminister Erna Solberg leste hadith (Muhammeds ord og handlinger) foran Stortinget i fjor under den sekteriske demonstrasjonen mot Den islamske staten — omkranset av høyreekstreme krefter anført av Islamsk Råd Norge (IRN). Hvorfor? IRN har selv diskvalifisert seg som en samtalepartner ved ikke på autopilot å ta avstand fra dødsstraff for homofile i Iran, ei heller klarte rådet å rope ut i bestyrtelse da den sunniideologiske verdenslederen Yusuf al-Qaradawi i 2009 ønsket et nytt Holocaust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer