KOMMENTARER

Hatet mot Frankrike

Ultra-islamistene har utpekt Frankrike til hovedfienden og det svakeste punktet i Vesten.

STERKE FØLELSER: Frankrike står nå i en særklasse for hat fra islamistene, landet hvor så mange muslimer har søkt å finne et bedre liv. Her forbereder folk seg på å holde ett minutts stillhet foran stedene som ble angrepet av IS-terrorister sist fredag.  Foto: EPA/NTB Scanpix
STERKE FØLELSER: Frankrike står nå i en særklasse for hat fra islamistene, landet hvor så mange muslimer har søkt å finne et bedre liv. Her forbereder folk seg på å holde ett minutts stillhet foran stedene som ble angrepet av IS-terrorister sist fredag. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet):

Statsminister Manuel Valls i Frankrike advarer mot nye angrep «i de nærmeste dagene» fra væpnede islamister. Mer enn hundre tusen politifolk og militære er satt inn i en operasjon uten sidestykke for å hindre nye angrep. «Dette er bare begynnelsen. Terroristene skal aldri ødelegge Republikken, fordi det er Republikken som skal ødelegge dem», uttaler innenriksminister Bernard Cazeneuve. I går gikk franske krigsfly til harde angrep mot Den Islamske Staten (IS) i Syria; det oppfattes som fransk hevn etter blodbadet i Paris fredag.

Det er unntakstilstand, midt i en valgkamp, og harde ord faller. President François Hollande sammenkalte de folkevalgte i Kongressen, det vil si et felles møte av Nasjonalforsamlinga og Senatet, i Versailles i går ettermiddag. Det har bare skjedd ved ett tilfelle tidligere. Han ville tale til de 925 folkevalgte for å «samle nasjonen». Men samholdet står på en hard prøve. Presidenten og statsminister Manuel Valls angripes av opposisjonen. Kravene om harde tiltak er mange - og sprikende. Det er kamp om å være hardest.

Fransk politi har ei liste med 10500 mistenkelige personer, inntil nylig snakket man om 4000 navn på denne lista. Det er altfor mange til å kunne overvåkes dag ut og natt inn. Tidligere president Nicolas Sarkozy, nå leder for det konservative partiet Republikanerne, vil ha disse personene bosatt i utpekte områder for å ha oversikt over dem, noe som er tillatt under unntakstilstanden. Laurent Wauquiez, generalsekretæren i partiet, vil samle dem i interneringsleire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer