DEBATT

Fredelig hilsen fra en muslim

Ikke kall dem muslimer ... for de har ingenting med min religion, islam, eller noen andre religioner å gjøre.

SØRGER: Pariserne sørger etter terroren fredag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SØRGER: Pariserne sørger etter terroren fredag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Frankrike!

Enda en gang ser vi blodbad i Frankrike. Enda en gang skaper terroristene frykt.

Enda en gang føler jeg meg angrepet av folk som tror det er min skyld. Hvor mange ganger skal jeg forsvare min tro og identitet? Hvor mange ganger skal jeg og mange andre muslimer ta ansvar for terrorisme?

Kjære Frankrike og hele verden: Jeg vil bare avklare igjen at vi muslimer står ikke bak dette angrepet. Vi står i skulder ved skulder med Frankrike i kampen mot terrorisme. Angrep mot rockekonsert, kafé, kjøpesenter og kjente kunstmuseer i Frankrike er ikke bare angrep på Paris, men et angrep på hele menneskeheten. De som står bak angrepet er de verste av de verste. Ikke kall dem muslimer ... for de har ingenting med min religion, islam, eller noen andre religioner å gjøre. De er menneskets fiender! Så please, ikke sammenlikn dem med fredelige muslimer. Ikke bare jeg, men muslimer fra hele verden, deriblant lærde innen islam, fordømmer angrepet på Frankrike:

«Strongly condemn ?#ParisAttacks & express my condolence to French people & specially loved ones of victims. Terrorists are enemies of Humanity.» @TahirulQadri

«Our prayers are with the victims of violence and terror around the world.» @hamzayusuf

Andre muslimer er lei av å forsvare religionen:

«I'm so sick of people blaming muslims for everything. OUR RELIGION PROMOTES PEACE NOT VIOLENCE. Maybe if you were educated you'd know» ?#Paris

«Terrorism does NOT represent islam so before blaming Muslims go educate yourself and learn the difference between a Muslim and a terrorist.»

«Islam is a peaceful religion, has nothing to do with violence, it's all about peace and good habits.»

Uansett hvor mange ganger vi muslimer blir beskyldt for terrorisme, vil vi svare med kjærlighet, fred og toleranse. Vi skal ikke la terrorister vinne!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer