NRK er i ferd med å bli den eneste feite purka i norsk mediebransje

Er vi på vei tilbake til monopolet? NRK er like mye en trussel mot mangfoldet, som en garantist.

MANGFOLD: Ingen må tro at NRK på egen hånd kan sikre mediemangfold, og norsk språk, identitet og kultur. Illustrasjon: Flu Hartberg
MANGFOLD: Ingen må tro at NRK på egen hånd kan sikre mediemangfold, og norsk språk, identitet og kultur. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da terrorangrepene rammet Paris for litt over ei uke siden, var NRK seint på ballen. Mens TV2 Nyhetskanalen sendte kontinuerlig fra kl. 22.30 (et snaut kvarter etter de første skuddene), var ikke NRK klare på sin hovedkanal før kl. 23.10. Før de igjen tok en liten pause.

Fra kvart på tolv til et stykke over midnatt kunne de med ro i sjela denne fredagskvelden kose seg med underholdningsdokumentaren «Folk».

Denne debatten om nyhetsdekningen på lineær tv har utviklet seg til et bikkjeslagsmål. Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord i NRK har forsvart kringkasterens ære med en intensitet som vi kjenner igjen fra hennes tid her i avisa. Ingen skal tvile på at NRK mener alvor i konkurransen med de kommersielle nyhetsformidlerne. NRK «rapporterte om hendelsene på nett og mobil fra første minutt etter at de første meldingene om skudd kom kl. 22.13», har hun formidlet i et intervju med oss.

Poenget er likevel ikke til å komme forbi: I nyhetsdekningen av en av de dramatiske internasjonale nyhetssakene i år ble NRK slått av de kommersielle kanalene. På rekordtid mobiliserte vi her i huset et vell av nyhetsreportere, flere team ble sendt på første fly til Paris med kommentatorer, reportere og fotografer (som også lager video).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer