KOMMENTARER

Terroren er i ferd med å forandre det store politiske spillet

Fra paria til partner.

PARTNERE IGJEN: Barack Obama og Vladimir Putin fra Tyrkia denne uka. Foto: Kayhan Ozer / Anadolu / AP / NTB Scanpix
PARTNERE IGJEN: Barack Obama og Vladimir Putin fra Tyrkia denne uka. Foto: Kayhan Ozer / Anadolu / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

På det diplomatiske nivået begynte det med det samme. Terroren i Paris begynte fredag kveld i forrige uke og varte natta gjennom. Men allerede på søndag dukket det oppsiktsvekkende bildet av Barack Obama og Vladimir Putin opp fra G-20 møtet i Antalya i Tyrkia opp. Det viser de to i intense samtaler med oppmerksomme blikk.

Bildet er dramatisk forskjellig fra de siste vi har sett av de to sammen, for eksempel fra det siste G-8 møtet før Russland ble kastet ut av den eksklusive klubben, i Nord-Irland i 2013.

Dengang dreide seg seg også om Syria, men Putin ga ikke etter for et sterkt vestlig press for å gi opp den russiske støtten til den syriske presidenten Bashar al-Assad.

Obama og Putins hadde ett møte, og bildene fortalte alt. De to sloss om å demonstrere hvor mye de mislikte hverandres nærvær.

Diplomatisk ragnarokk Siden har verden gått gjennom et lite diplomatisk ragnarokk. Russlands annektering av Krim og støtte til det pro-russiske opprøret i Øst-Ukraina har ført til et kaldere forhold mellom Russland og Vesten enn siden Den kalde krigens tid. Sanksjoner og motsanksjoner ble fulgt opp med kjernefysisk sabelrasling og en økt russisk militær aktivitet mot europeiske NATO-land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer