DEBATT

Jagland: - Terroren må tørkes ut

Muslimske ungdommer trenger å høre noe annet enn at muslimene er problemet og at vi må ta oppgjør med islamismen.

SI IMOT: Europarådets «No Hate Speech»-kampanje mobiliserer nå ungdom i større og større antall i alle medlemslandene til å «si imot» på nettet, skriver generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SI IMOT: Europarådets «No Hate Speech»-kampanje mobiliserer nå ungdom i større og større antall i alle medlemslandene til å «si imot» på nettet, skriver generalsekretær Thorbjørn Jagland i Europarådet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Here we go again: Med de samme bastante påstandene. Med de samme debattantene. I de samme talkshowene. Som om terroren ikke har hendt før.

Nå skal det igjen tas oppgjør med islamismen. Som om vi ikke har hørt det før.

Noe vi ikke har hørt: ISIS skal knuses en gang for alle i Syria. Men vi hørte at Taliban skulle knuses i Afghanistan og al-Qaida i Irak. Så, jo vi har hørt også det før.

Det er klart det må demmes opp militært mot ISIS i Syria. Men ISIS er ikke en normal fiende som man kan nedkjempe på slagmarken, som man kan skrive under en fredsavtale med og bli enig om utveksling av krigsfanger slik det skjer når en er vinner og en annen taper i en krig. Vi står rett og slett ikke overfor en normal militær motpart.

ISIS kan ikke bombes vekk, fordi de i nederlagets time vil flytte seg til andre steder, til andre sammenraste stater. ISIS må tørkes ut personellmessig og ideologisk.

Man må hindre nyrekruttering fra Midtøsten og Nord-Afrika. Men dette blir umulig hvis man ikke klarer å stoppe nyrekrutteringen fra Europa. Hvis Europa ikke klarer å få orden på seg selv, hvordan skal man da få orden på andre?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer