DEBATT

Dette skal du ikke måtte klare alene

En dag i slutten av februar gikk det slik det måtte gå.

ÅPEN: Mitt inderlige ønske er at de som strever skal slippe å føle "at de bare må ta seg sammen", skriver Kristin Oudmayer.
Foto Kristin Svorte / Dagbladet
ÅPEN: Mitt inderlige ønske er at de som strever skal slippe å føle "at de bare må ta seg sammen", skriver Kristin Oudmayer. Foto Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I forrige måned satt jeg som alltid og grublet over hva jeg burde skrive om i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. De siste årene har jeg skrevet om åpenhet, ensomhet og inkludering - temaer jeg jobber med til daglig. Temaer jeg skriver bøker om, og stadig snakker om i foredrag. Engasjementet er brennende og inderlig, selv etter mange år, og jeg kunne derfor ha skrevet om det også denne gangen. Men noe har endret seg - i meg. Noe det er skummelt å fortelle om, men som likevel kan og bør fortelles. Tror jeg.

Mange vil beskrive meg som et typisk Ja-menneske. En som kaster seg rundt, som bretter opp ermene og trår til uansett når det måtte være. En som jobber sent og tidlig. En som er tilgjengelig og aktiv i sosiale medier. En som liker å være sammen med andre mennesker. Som er fleksibel, og som klarer å lirke det til, så selv det som virker umulig å rekke, blir gjort. Det er ikke sjelden jeg hører fra venner og bekjente at de ikke forstår hvordan jeg rekker alt. Noen med beundring i stemmen, andre mer anklagende og med tilføyelser om at alt virker så lett for meg, og at jeg lever et liv i sus og dus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer