DEBATT

God kunnskap i ny kanal

Lurer du på kva historiebok du skal lesa til jul? Les ein nettstad i staden!

HISTORISK: Med lov skal landet bygges og ikke med ulov ødes, fra Frostatingslov, er norsk statsvilje fra Harald Hårfagre til dagens velferdssamfunn. Sannsynligvis også omtalt på Norgeshistorie.no.

Foto: Rolf Chr. Ulrichsen / Aftenposten .
HISTORISK: Med lov skal landet bygges og ikke med ulov ødes, fra Frostatingslov, er norsk statsvilje fra Harald Hårfagre til dagens velferdssamfunn. Sannsynligvis også omtalt på Norgeshistorie.no. Foto: Rolf Chr. Ulrichsen / Aftenposten . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Historie er eit tema mange finn meining i. I Noreg ser ein det i eit heilt særeige engasjement i lokale historielag. Vi investerer då òg årleg store midlar i ny forsking på vår eiga historie. Mykje av kunnskapen som kjem har derimot i beste fall vore tilgjengeleg i bøker og tidsskrift ein må kjøpa. Men no har vi skapt ein kanal der alle får tilgang på ny historieforsking, heilt fritt!

Kven er så vi? Jo, 100 forfattarar med spisskompetanse innan ulike felt i norsk historie og forhistorie. Saman har vi laga Norgeshistorie.no, ein ny historieportal på nett. På Norgeshistorie.no finn du eit vell av kunnskap, skrive av sakkyndige fagfolk for alle som vil vita og forstå. Sida er laga for alle som vil kosa seg med spennande tekstar om norsk historie.

I ei tid då stadig meir innhenting av kunnskap skjer via nett, er ein avhengig av gode kanalar ein kan stola på i den interaktive eteren. Norgeshistorie.no gir deg ein konsentrasjon av høgkompetent historiekunnskap du ikkje vil finna nokon annan stad.

Forfattarane her har alle inngåande kunnskap om tema dei skriv om, som ekspertar på kvart sitt forskingsfelt. Mange av artiklane fortel historier om særlege fenomen og hendingar frå ulike historiske periodar, om emne skribentane har forska direkte på. Her kan du lesa om historisk festing, fortidige klimakriser og sensur på 1700-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer