DEBATT

Kjære Sophie Elise

Du er ikke et dårlig forbilde

TAR BLOGGEREN I FORSVAR: Selv er jeg også opptatt av utseende og sminke samtidig som jeg er engasjert i samfunnspolitikk og prøver å være et medmenneske. Foto: Privat
TAR BLOGGEREN I FORSVAR: Selv er jeg også opptatt av utseende og sminke samtidig som jeg er engasjert i samfunnspolitikk og prøver å være et medmenneske. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en oppfordring til deg om å aldri slutte å irritere de bitre, gamle og innrøyka mennene som styrer samfunnsdebatten. Du kan tro de irriterer seg når de har brukt hele sitt liv på å sitte bak tastaturet og skrive kronikker og så er det er du som sitter på Lindmo og snakker om fremmedfrykt!

Ikke bli lei deg eller søvnløs av at noen mennesker alltid vil ha et mindreverdighetskompleks som gjør at de føler seg berettiget til å bruke sine hersketeknikker på andre. Vi lærer allerede i barnehagen at de som erter andre er de som prøver å skjule sin egen usikkerhet. De mest aktive debattantene i den norske samfunnsdebatten er i likhet med Karpe Diem sin sang "hvite menn som pusher 50", og sånn har det vært alt for lenge.

Du er ikke et dårlig forbilde. Du er en jente på 20 år som deler av dine erfaringer og som jeg tror hjelper mange unge jenter til en større åpenhet om selvbilde, kropp og psykisk helse. Du har et etisk ansvar når det gjelder å tenke over hvem dine lesere er og hvilken påvirkning du har på andre, et ansvar jeg syns du tar på alvor og er dyktig til å forvalte. Du bruker din ytringsfrihet til å skrive om livets nyanser. At man ikke blir lykkelig av de ytre tingene, men at man må bygge opp selvtilliten innenfra. At alle har tunge dager og perioder i livet, at livet går opp og ned for alle.

Det er nemlig lov til å ha flere tanker i hodet på en gang. Selv er jeg også opptatt av utseende og sminke samtidig som jeg er engasjert i samfunnspolitikk og prøver å være et medmenneske. Disse ganske ulike rollene tar jeg meg friheten og retten til, fordi jeg har rett til det. Vi skal slutte å la oss bli parkert av bitre gamle menn som så gjerne ønsker at de en dag kunne oppleve å bli like aktuelle som deg.

De gamle gretne gubbene får skrive hva de vil, det er jo tross alt ytringsfrihet. At de som er så godt utdannede og erfarne ikke utøver sitt etiske ansvar med god presseetikk, men selv driver med mobbing ut fra ditt utseende er ganske morsomt når de gir deg ansvar for unge jenters problemer med selvbildet. Det må virkelig være trist å være så dobbeltmoralsk og selvmotsigende. Skikkelig trist spør du meg...

Så fortsett å irritere de Sophie Elise. Fortsett å mene ting om det du tror på og ta deg til rette, akkurat som de gretne gamle gubbene gjør.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer