DEBATT

Nå må dere våkne!

Jeg er sint, fortvilet, trist og forbauset over det norske folks og det amerikanske folks totale mangel på historiekunnskap.

OPPRØRT:  Jeg kan ikke sitte stille og se dette skje, skriver Geir Tangen. Innlegget ble først publisert på hans Facebook-side. Foto: Haakon Nordvik
OPPRØRT: Jeg kan ikke sitte stille og se dette skje, skriver Geir Tangen. Innlegget ble først publisert på hans Facebook-side. Foto: Haakon Nordvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetene i dag 08.12.15. Dagen jeg våknet. Jeg kan ikke sove. Jeg kan ikke sitte stille og se dette skje. Flere brannstiftelser på norske asylmottak er et faktum. I Sverige har de satt fyr på 14 mottak. Ifølge TV2 har det vært forsøkt brannstifting på et mottak bestående av 140 barn. Enslige, redde, forsvarsløse og foreldreløse barn.

Brannstifterne hylles på internett som helter, som motstandsfolk, som mennesker som beskytter oss mot en okkupasjonsmakt. Jeg skulle ønske Gunnar Sønsteby og Max Manus var i live og kunne uttale seg om en slik hyllest.

Samtidig i USA ser vi Donald Trump, mannen som leder klart republikanernes presidentkamp si at han vil nekte alle verdens 1,7 milliarder muslimer adgang til USA. De som allerede bor der vil han tvangsregistrere i et muslimsk register, og han vil utstyre hver og en av dem med identifikasjonsmerker som de må bære på seg til enhver tid, og som viser at de er muslimer.

Tilbake i Norge ser vi Norges fremste islamkritiker, en fanatisk kvinne plassert langt til høyre for våre nåværende politiske partier, lede stort i avstemmningen om å bli årets navn i VG. Sist jeg sjekket for en uke siden hadde hun over 35 000 som heiet på henne. Over dobbelt så mye som nærmeste utfordrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer