KOMMENTARER

Mat fra Lørenskog og andre verdensdeler

Matblogger Trine Sandberg er ute med bind to av «Trines mat».

TRAUST OG TRYGG: Matblogger Trine Sandberg er med to bind av «Trines mat» blitt en av de store bestselgerne i kokebok-bransjen. Hennes image er det alminnelige, i motsetning til det mer eksotiske på kokebok-markedet.  Her er hun på kjøkkenet sitt på Lørenskog. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TRAUST OG TRYGG: Matblogger Trine Sandberg er med to bind av «Trines mat» blitt en av de store bestselgerne i kokebok-bransjen. Hennes image er det alminnelige, i motsetning til det mer eksotiske på kokebok-markedet. Her er hun på kjøkkenet sitt på Lørenskog. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte litterære sjangrer er like faste innslag i bokhøsten som det daglige brød. Forlag og kokebokforfattere går aldri tomme for ideer, selv om det ofte er snakk om «same shit, new wrapping».

I blant er poenget å skape det motsatte av originalitet. I 2013 kom «Trines mat» av Trine Sandberg, kjent som «Norges mest populære matblogger». I år kommer oppfølgeren, «Trines mat 2». Ikke bare tittelen er omtrent den samme, også denne gangen lyser den blide Trine på coveret.

Hun har gjort alt selv; komponert rettene, skrevet, fotografert og stylet. Trine signaliserer det alminnelige, det trauste og det gjennomsnittlige, både i skrift og bilder. Dette imaget har gjort henne til en av bransjens store bestselgere.

Hun står i kontrast til for eksempel dansken Claus Pilgaard alias Chili Klaus, som utgir «Du kjenner det i ørene», der han med stor bravur går ut i menyens ytterkanter og serverer fakta, anekdoter og kuriositeter rundt den myteomspunne chili-frukten.

Også Andreas Viestad har et navn som i seg selv er en salgsvare. Han er en skribent som kan leses for språkets skyld. «Den store kjøttkokeboka» har et begrenset tema, altså kjøtt, som Viestad skildrer med sin alltid entusiastiske penn. Det er ikke mye som ikke kan spises.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer