DEBATT

Setter opp offerrolle-opera med seg selv i hovedrollen

Linnea Myhres navlelo.

Oslo 20150519:  Linnéa Solli Myhre er en norsk forfatter og tidligere blogger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Oslo 20150519: Linnéa Solli Myhre er en norsk forfatter og tidligere blogger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Linnea Myhre har fått nok. Hun orker ikke flere råd fra helsebloggere - råd som hun mener kan skade mennesker med spiseforstyrrelser, en lidelse hun selv har erfaring med. I Aftenposten 30. november lufter hun sin frustrasjon, i et innlegg som har blitt kommentert i flere aviser.

Myhre «har ikke har ord på hvor frustrert og lei seg» hun er. Og bruker svært mange ord på å utbrodere nettop dette. Ordene «jeg», «meg» og «min» forekommer tilsammen 51 ganger i innlegget. Hun har rett - hun har ikke ord i betydningen av et rasjonelt argument. Til gjengjeld satser hun på at emosjoner skal bære budskapet - et budskap som preges av kroppsfølelse, sinne og retoriske spørsmål i favør av synet på henne selv som offer. Hun hevder å uttale seg på vegne av de mange hun mener er i samme situasjon. I innlegget lar hun det skinne igjennom at andre har ansvaret for hennes valg fordi hun ikke er fri og bevisst nok til å ta dette ansvaret selv. Likevel er hun altså bevisst nok til å si at andre må bære dette ansvaret for henne. Hun kan derved nyte applaus for to roller på en gang - hun kan både være det offeret som ikke vet sitt eget beste, og dommeren som dømmer dem som ikke beskytter henne mot seg selv. Og hvilken viktig kamp er det hun velger å kjempe?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer