DEBATT

Hvem er den hora med flagget?

Fotballprofilen Ingebrigt Steen Jensen har kastet seg inn i debatten om netthat og sjikane. Har han helt glemt å feie for sin egen dør, siden hatet strømmer i massive mengder fra fotballens tribuner?

SUPPORTERKLUBB: Aabø kritiserer sangene til supporterklubbene. Her ved VIF. Foto: Dagbladet
SUPPORTERKLUBB: Aabø kritiserer sangene til supporterklubbene. Her ved VIF. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den velkjente reklamemaker og fotballelsker Steen Jensen har nettopp startet en antihat-kampanje på Facebook, og det er ikke noe i veien med Jensens fantastiske engasjement denne gangen heller:

- La oss be folk om å holde sine kjipe holdninger for seg selv. Vi har leflet med det nye klimaet av mistenkeliggjøring og hat lenge nok nå. Resultatet er at det er blitt legitimt med hatefulle ytringer og holdninger vi som folk alltid har tatt avstand fra. Dermed tyter dritten ut i det offentlige rom. La oss spa den tilbake der den hører hjemme, nemlig på ondskapstyrannenes private toaletter, skriver Jensen på sin FB-vegg.

Selv om Stabæksupporterens kampanje neppe kommer til å virke, er det så absolutt et viktig forsøk på å gjøre noe med kloakken som renner gjennom alt for mange kommentarfelt. Men Jensen skyter langt over mål når han skriver:- Politikerne våre åpenbart har meldt seg ut. De har forlatt sitt folk, så vi får rydde opp selv med det våpenet vi bruker til den slags: Ordet.

Jensen skyter faktisk ballen ikke bare over mål, men helt ut av stadion. Det er faktisk fotballen selv som har meldt seg ut av enhver debatt om hatefulle ytringer, fordi deres ord i alt for mange tribunesanger er minst like ille som det som kan leses på nett.Supporterklubber ser ut til å være spesialister på hatefulle ytringer og både barn, ungdom, voksne og gamle oppfordres til å lære seg sangene utenat slik at det alltid er fullt trøkk på tribunene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer