DEBATT

Gutteklubben Greis portvokter

Headhuntere er dyre, men effektive alibier for styreledere som har bestemt seg på forhånd - men som trenger ryggdekning i etterkant.

MENN PÅ TOPPEN: Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas (f.v.), Sigve Brekke og styreleder Svein Aaser under presentasjonen av Brekke som ny konsersjef i Telenor i mai.  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
MENN PÅ TOPPEN: Tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas (f.v.), Sigve Brekke og styreleder Svein Aaser under presentasjonen av Brekke som ny konsersjef i Telenor i mai. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjorde egentlig hodejegeren Fred O. Jacobsen da han utførte Telenor-rekrutteringen? Ikke tok han kontakt med helt opplagte kandidater. Og ikke sjekket han CV-en til han som fikk jobben. Så hva gjorde han for honoraret på mellom halvannen og to millioner? Han utførte en «grundig prosess».

Var det en skinnprosess? Ja, trolig. Kan en skinnprosess være grundig? Ja, absolutt. Jo flere intervjuer, jo mer uangripelig er prosessen i etterkant. Headhuntere er dyre, men effektive alibier for styreledere som har bestemt seg på forhånd - men som trenger ryggdekning i etterkant.

Denne kronikken blir i dag også publisert på Elin Ørjasæters blogg.

Fred O. Jacobsen er, gjennom sine snart 30 år som headhunter, mest kjent for å være mediesky. Han er trolig Norges dyreste headhunter og har formidlet de tyngste toppjobbene i norsk næringsliv i en årrekke.

Oppdaget han at Sigve Brekkes ene akademiske grad var en toårig yrkesskole? Enten oppdaget han det ikke eller så vurderte han sammen med styreleder dette til ikke å være viktig. Dersom jukset alternativt hadde blitt oppdaget og alvoret forstått, ville Sigve Brekke blitt hektet av fordi cv-juks hefter ved hans integritet. Eller så ville styret likevel ansatt ham men sørget for å desarmere bomben i forkant ved å få offentliggjort saken på et egnet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer