KOMMENTARER

Derfor er Listhaug farlig

Regjeringens styrkes mot neste valg.

SPISSFORMULERT: «Godhetstyranniet rir Norge som en mare», sa Sylvi Listhaug i forrige måned. Nå er hun innvandrings- og integreringsminister. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SPISSFORMULERT: «Godhetstyranniet rir Norge som en mare», sa Sylvi Listhaug i forrige måned. Nå er hun innvandrings- og integreringsminister. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Godhetstyranniet rir Norge som en mare», sa Sylvi Listhaug i forrige måned. Hun gikk hardt ut mot kirken, biskopenes preses Helga Byfuglien og Kjell Magne Bondevik, og sa i Dagsnytt Atten at hun mente Jesus ser behovet for å kutte i bistandsmidlene. I dag har hun fått ansvaret for integrering av flyktninger, som ny innvandrings- og integreringsminister.

Dugnadsånden som preget tidlig høst, med de landsomfattende aksjonene som ønsket flyktninger velkommen til Norge, er blitt supplert av en ny uro. Den store økningen i antall asylsøkere gir grobunn for frykt og ekstremisme. Dette stemningsskiftet må tas på alvor. Den siste tida har norske asylmottak blitt satt i brann, en baby har dødd etter to måneder på et norsk mottak uten kontinuerlig legehjelp og drukningsdøden til en 17-årig syrisk flyktning er blitt møtt med jubel i lokalavisas kommentarfelt.

En slik tid trenger ansvarlige politikere som bruker innestemme for å forklare og berolige, heller enn å piske opp stemningen. Det er også Listhaug i stand til. Mer om det seinere.

Den tidligere landbruksministeren er sentral i regjeringskabalen Erna Solberg og Siv Jensen har jobbet med de siste ukene. Statsministerens lenge bebudede nye mannskap fikk blomster, og Jon Georg Dales far Eldar var en blant mange stolte familiemedlemmer da fire helt ferske statsråder kunne klappes inn i regjeringen på Slottsplassen i dag. De får juleferie, men ingen fredningsperiode. Fra nyttår starter den lange valgkampen fram mot stortingsvalget i 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer