DEBATT

Læreren fikk lapp om at datteren min SKAL gå i kirka i dag

Hvem har sagt at vi muslimer ikke kan gå i kirken?

SENDER DATTEREN I KIRKEN:  Datteren Janet (6) var i kirken i dag. Det gjorde meg ikke mindre muslim å gå i kirke og synagoge mens jeg gikk på skolen, skriver Laial Janet Ayoub. Innlegget ble først publisert på Ayoubs Facebook-vegg. Foto: Privat
SENDER DATTEREN I KIRKEN: Datteren Janet (6) var i kirken i dag. Det gjorde meg ikke mindre muslim å gå i kirke og synagoge mens jeg gikk på skolen, skriver Laial Janet Ayoub. Innlegget ble først publisert på Ayoubs Facebook-vegg. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Leverte Janet på skolen nå. Der la jeg en lapp i hylla hennes til læreren hvor det står at hun SKAL gå i kirka i dag.

De har nemlig et opplegg på skolen til alle barna som ikke skal være med i kirka. Vi fikk beskjed om å si i fra om våre barn skal/ikke skal være med.

Helt ut av det blå kommer en dame til meg (som har et barn i en annen klasse) og nærmest roper: «Hvordan kan du sende datteren din i kirka??? Vi er jo muslimer!»

Hvem har sagt at vi muslimer ikke kan gå i kirken?

For meg er det viktig at Janet lærer om alle religioner og om likhetene mellom dem, i steden for om alle ulikhetene. Det er også viktig at hun lærer at vi må akseptere og vise respekt til alle religionene, for det er det islam handler om!

Jeg er vokst opp slik, og har både vært i kirker og synagoger da jeg gikk på skolen, og det gjorde meg ikke til mindre muslim, av den grunn. Tvert i mot har jeg en bred forståelse, og er en som respekterer og aksepterer alle, uansett hva deres tro er.

Da vi var små og var på flukt i Italia, var det kirka som tok oss imot og ga oss tak over hodet! Vi bodde der noen dager før vi ble tatt imot av en kristen vertsfamilie. Der bodde vi i ett år, før vi tok turen videre til Norge. Jeg ble ikke mindre muslim av det heller!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer