KOMMENTARER

Mohsan Raja fortjener en unnskyldning

Aftenposten har vist slett journalistisk og presseetisk håndverk i arbeidet med årets Oslo-borger.

OMSTRIDT: Mohsan Raja, ble tildelt tittelen som Årets Osloborger etter at hans arbeid for å hjelpe flyktningene. Foto: NTB SCANPIX
OMSTRIDT: Mohsan Raja, ble tildelt tittelen som Årets Osloborger etter at hans arbeid for å hjelpe flyktningene. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Etter at flere tok seg bryet med å sjekke facebookprofilen til Mohsan Raja (30), som ble kåret til årets Oslo-borger av Aftenpostens lesere, har det ikke vært stille i verken avisspalter eller på de sosiale medier.

Skal vi tro facebook-atferden hans er han konspirasjonsteoretiker, sexistisk, kritisk til homofile, ønsker død over Israel og forsvarer av terrorhandlingene mot Charlie Hebdo.

Han er ikke lett å elske, og kunne vi gått tilbake i tid, er det ingen tvil om at Aftenposten aldri burde nominert Raja til Årets Osloborger, til tross for at han har vist en beundringsverdig innsats for flyktningene som er ankommet Oslo.

Venstrepolitiker Abid Raja, som først var positiv til prisen, ber nå, «på vegne av minoritetsbefolkningen», om at Aftenposten trekker prisen tilbake. Han mener det Moshan Raja «står for ikke er forenlig med å være Osloborger» (sic!).

Det vil de trolig gjøre. Publikum vil ikke gi seg før de får se blod. Bare hvis de trekker prisen får Aftenposten julefred.

Da vil miseren være komplett. Aftenposten har dratt et ungt menneske ut i offentligheten og navnet hans ned i søla, for alltid. Det står det ingen respekt av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.