KOMMENTARER

Solidarisk ruspolitikk

Narkotikapolitikk handler om de aller svakeste i vårt samfunn og om utviklingsland som får sine samfunn ødelagt.

PROGRESSIV:Tidligere FNs generalsekretær, Kofi Annan, tar til orde for å bli kvitt forbudet mot narkotika. Foto: Imaginechina / Splash News
PROGRESSIV:Tidligere FNs generalsekretær, Kofi Annan, tar til orde for å bli kvitt forbudet mot narkotika. Foto: Imaginechina / Splash News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg vil ikke lage et prinsipp av min dårligste oppførsel, og stå for den.» Det var en av forklaringene Klassekampens Mímir Kristjánsson ga da Journalisten spurte ham og en hel rekke andre journalister om hvorfor de ikke skrev mer om narkotikapolitkk.

Det er en utrolig påstand. En skulle tro at nyhetssjefen i «venstresidas dagsavis» forsto at narkotikapolitikken handler om de enorme skadevirkningene, som i stor grad faller på de aller svakeste, og ikke ham selv.

250 er et tall som begynner å feste seg i sinnene våre. Det er omtrent antallet som årlig dør av narkotikautløste dødsfall. En stor del av disse dør av overdoser, som ville vært unngått med en mer human narkotikapolitikk.

Siden Sveits innførte heroin på resept i 1994, har ingen dødd av overdose mens de var i programmet. Likevel vil ikke helseminister Bent Høie innføre en liknende ordning i Norge. Han vil heller ikke tillate heroinister å røyke heroinen i sprøyterommene, selv om han er fullstendig klar over at det er farligere å injisere enn å røyke.

Burde ikke det være noe å bry seg om, Kristjánsson? Og ikke bare bry seg. Bør vi ikke skrike ut i fortvilelse over at vi fører en politikk som med viten og vilje dreper hundrevis av våre mest sårbare hvert år?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer