DEBATT

Til den stille majoriteten

Denne artikkelen er ikke til deg som roper høyest, eller deg som skjeller ut folk på bussen, men til deg som sitter på den samme bussen, synes det er litt ubehagelig, men ikke sier noe. Vi trenger deg.

SOMMERLEIR: Hver år arrangerer Agenda X, Antirasistisk Senters ungdomsavdeling, sommerleir for alderen 13- 26 år i Hove leir utenfor Arendal. Foto: Agenda X
SOMMERLEIR: Hver år arrangerer Agenda X, Antirasistisk Senters ungdomsavdeling, sommerleir for alderen 13- 26 år i Hove leir utenfor Arendal. Foto: Agenda X Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nå har det gått for langt. Det er blitt mer rasisme og tonen er blitt tøffere. Det er ikke bare stygge blikk og subtil diskriminering lenger. Det er brann på asylmottak, utskjelling av folk, knivstikking, hatprat på nett og enda mer utskjelling. Folk flest er ikke rasister, men er folk flest antirasister av den grunn? Stillhet kan være en støtte til å la uretten fortsette.

Folk er reddere. Helt vanlige nordmenn med muslimsk bakgrunn og nordmenn med mørkere hudfarge enn Erna Solberg er reddere for sin sikkerhet. Det er verken veldig sivilisert eller en norsk verdi å rope skjellsord etter folk, krenke og ta fra dem deres verdighet.

Det flerkulturelle samfunnet fungerer allerede bra på mange områder, men den voksende rasismen står i veien for det som fungerer. Kvaliteten på et samfunn kan måles ved å se på hvordan det behandler minoriteter. Vi ber egentlig ikke om så mye, vi vil bare at mennesker skal bli behandlet som mennesker, uansett. Vi inviterer til antirasistisk dugnad. Det finnes allerede mange som sier fra, mange som driver denne dugnaden, men hvis enda flere blir med lykkes vi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer