DEBATT

På rusfeltets moralistiske ytterflanke

Det må bygge på manglende kunnskap om historien, vedtektene og informasjonsarbeidet eller være en interessebasert erindringsforskyvning.

KORT PROSESS: Den irske Temperance Movement-bevegelsen tidlig på 1900-tallet gjorde kort prosess da de kom over djevelens vann.
KORT PROSESS: Den irske Temperance Movement-bevegelsen tidlig på 1900-tallet gjorde kort prosess da de kom over djevelens vann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg forsøkte i romjulen å slå et slag for gleden og advare mot gledesdrepernes strategi med personangrep, overdrivelser og halvsannheter for å tvinge oss alle på rekke.

Generalsekretær Mina Gerhardsen i Actis gjør det hun kan for å bekrefte dette i Dagbladet 5. januar. Etter først å ha stilt opp stråmenn som sprit på bensinstasjoner 24/7 og russiske priser (ingen i hele Norge er for det) og ha angrepet meg som menneske, min arbeidsgiver og min tante (!) går hun videre til halvsannheter.

Gerhardsen hevder at Actis ikke jobber «for avhold, men for å redusere skadene ved bruk av alkohol, narkotika og pengespill. Punktum. Øl til pinnekjøtt er helt ålreit». Det må bygge på manglende kunnskap om historien, vedtektene og informasjonsarbeidet til organisasjonen hun er satt til å lede, eller være en interessebasert erindringsforskyvning.

Det er korrekt at Avholdsfolkets Landsråd ved omprofileringen til Actis frafalt kravet om totalavhold blant medlemmene for å få med seg noen brukerorganisasjoner og samtidig oppdaterte retorikken litt ved å kalle seg «Rusfeltets samarbeidsorgan». Under nytalen er det meste likt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer