KOMMENTARER

Hvorfor kan ikke Jonas Gahr Støre si unnskyld til Vebjørn Selbekk?

En gang for alle.

UOPPGJORT: Jonas Gahr Støre og Vebjørn Selbekk i en debatt fra 2014. Foto: NTB SCANPIX
UOPPGJORT: Jonas Gahr Støre og Vebjørn Selbekk i en debatt fra 2014. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vebjørn Selbekk har gjentatt det så mange ganger at det nesten har mistet nyhetens interesse. Han vil ha en unnskyldning fra Jonas Gahr Støre for måten han håndterte karikaturstriden i 2006.

Det kan virke masete at Selbekk ikke vil legge dette kravet bak seg, men hans nye bok «Frykten makt» viser at det er et helt rimelig ønske. Som det er grunn til å stille seg bak. Kanskje er det også lurt for Støre å si unnskyld, men mer om det etterpå.

10. januar trykket den lille, kristne tredagersavisa Magazinet, med et opplag på 5000, en reportasje om karikaturtegningene i den danske avisa Jyllandsposten. Magazinet brukte en faksimile med tegningene som illustrasjon til et intervju med avistegnere Finn Graff (Dagbladet) og Morten M. (VG) som uttalte seg om debatten i Danmark.

Reaksjonene antok dimensjoner som Selbekk ikke kunne forestille seg. Dagen etter kom den første dødstrusselen, og siden rant de inn i strie strømmer. Direkte, detaljerte og makabre. Han og familien måtte ha politibeskyttelse døgnet rundt, familien måtte flytte til ny, hemmelig adresse. Mediehenvendelsene haglet fra utlandet og norske redaksjoner. Da den norske ambassaden i Damaskus ble satt i brann 4. desember, la statsminister Jens Stoltenberg indirekte ansvaret på Selbekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer