1. Reaksjoner som kan hjelpe Det er en myte at folk arresteres og fengsles for bruk og besittelse av cannabis. Den vanligste reaksjonen er bøtelegging. For unge er det nå innført nye reaksjonsformer, som økt bruk av konfliktråd og ruskontrakter, der ungdom tilbys påtaleunnlatelse mot rusfrihet og oppfølging gjennom ulike typer forebyggingsprogram. Det trengs mer kunnskap om effekten av dette, men foreløpige erfaringer tilsier at mange unge får hjelp til å komme seg ut av et begynnende rusproblem, og hjelp til å få orden på skolegang og jobb igjen gjennom dette tiltaket. At Simonsen og FpU ikke ønsker å sette inn tiltak før folk faktisk blir avhengig av rusbehandling, er en fallitterklæring mot alt som kan kalles forebygging og holdningsarbeid.
2. Klar sammenheng mellom legalisering og bruk Dette bør være et relativt enkelt regnestykke: øker man tilgjengelighet og aksept vil også forbruke øke. USA er det landet som i størst grad har tilrettelagt for cannabisbruk. Der har de over lang tid økt tilgjengeligheten av lovlig cannabis fra utsalg for medisinsk marihuana, som i realiteten er tilgjengelig for alle som ønsker det, til full legalisering. De siste tallene fra USAs nasjonale institutt for alkoholmisbruk, NIAAA, viser at cannabisbruken er doblet på ti år og at hver tiende amerikaner nå bruker cannabis regelmessig. Om lag tre av ti brukere kategoriseres som avhengige.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger