DEBATT

10 grunner til å ikke stemme Frp

Å tro at man kan fjerne den organiserte kriminaliteten ved å legalisere enkelte former for narkotika, er utopi.

IKON: Et av de viktigste rusforebyggende tiltakene vi har, er nettopp forbudet mot narkotika. Det er normbyggende for ungdom, skriver artikkelforfatteren. Her Bob Marley, som muligens trekker fansen i en annen retning. Foto: NTB Scanpix
IKON: Et av de viktigste rusforebyggende tiltakene vi har, er nettopp forbudet mot narkotika. Det er normbyggende for ungdom, skriver artikkelforfatteren. Her Bob Marley, som muligens trekker fansen i en annen retning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Formannen i Fremskrittspartiets ungdom, Atle Simonsen, har publisert et innlegg i Dagbladet 6. januar hvor han lister opp 10 grunner til å legalisere cannabis i Norge. Det er interessant lesing fra ungdomsavdelingen til lov og orden-partiet Frp, partiet som i dagens regjering sitter på selveste justisministerposten. Når det er sagt, ut fra tidligere uttalelser fra statsråd Anders Anundsen, har ikke forslaget fra FpU støtte i moderpartiet.

Forebygging av kriminalitet er en av politiets viktigste oppgaver. Videre skal politiet være et ledd i samfunnets samlede innsats for å fremme borgernes rettssikkerhet, trygghet og velferd for øvrig. Dette innebærer at politiet gjør godt nytte for seg blant annet ved å avdekke rusbruk og annen kriminalitet blant ungdom på et så tidlig stadium som mulig. Det er vanskelig å se at politiet har oppgaver som er viktigere enn dette. En slik tilnærming kalles tidlig intervensjon, et begrep som omfavnes i styringsdokumenter i ulike fagkretser og etater. Målet med tidlig intervensjon er at man avdekker bekymringsfull adferd og iverksetter tiltak så tidlig som mulig, slik at rus og kriminalitet ikke får feste. Politiet har en viktig rolle i dette arbeidet, både ved at man har verktøy i form av lovhjemler for å avdekke, men også at man kan ilegge tilpassede alternative straffereaksjoner som skal bidra til å få ungdom på rett kjøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer