Den grove mobbesaken, som også omfattet seksuelt overgrep, er mye omtalt i media. Line (25) gikk til sak mot Malvik kommune for skader mobbingen påførte henne i skoletiden. I likhet med tusenvis av mobbeofre sliter hun med med posttraumatisk stresslidelse, anoreksi og depresjon.
Rettssaken kostet blod og tårer, men hun ble trodd. Mobbedommen var knusende og krystallklar, men kommunen anket likevel 18. desember i fjor.
Som mamma har jeg selv kjent på avmaktsfølelsen i en mobbesak. Til daglig jobber jeg som kommunikasjonsrådgiver og bidrar frivillig i Foreningen Mobbing i Skolen, som gir råd og hjelp til fortvilte foreldre. Min erfaring er at kommunikasjon er en viktig nøkkel for å løse mobbesaker, og at det er uhyre lett å trå feil når sterke følelser er involvert. Mobbesaken fra Malvik kjenner jeg kun fra media, slik de fleste gjør.
Sett utenfra fremstår kommunens kommunikasjon etter anken som en oppskrift på dårlig krisehåndtering og tapt omdømme. I tillegg ser vi for første gang at mobbeofferets bruk av sosiale medier og dynamikken i disse ga saken et utfall som andre kommuner med fordel kan lære av.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger