KOMMENTARER

48 prosent av alle som spiller er kvinner. Spillindustrien er for lengst blitt milliardbutikk

Når hele verden blir et dataspill.

ALLE SPILLER: Gjennomsnittsalderen er 31 år, og 48 prosent av alle som spiller er kvinner. Her fra The Gathering 2015 på Hamar. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ALLE SPILLER: Gjennomsnittsalderen er 31 år, og 48 prosent av alle som spiller er kvinner. Her fra The Gathering 2015 på Hamar. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

SPILLER ER IKKE lenger noe bare sære, asosiale ungdommer driver med på gutterommet. Milliarder av mennesker over hele verden spiller daglig. Gjennomsnittsalderen er 31 år, og, kanskje overraskende for mange: 48 prosent av alle som spiller er kvinner. Spillindustrien er for lengst blitt milliardbutikk - i 2014 ble det omsatt dataspill for 102 milliarder kroner globalt, 1,93 milliarder på det norske markedet. Flere norske spill har gjort stor suksess, mobilspillet «Fun Run» er for eksempel lastet ned på mer enn 40 millioner smarttelefoner, og en oppfølger er på vei.

HER HJEMME har Norsk Filminstitutt (NFI) gitt tilskudd til norske spill siden 2004. Nå satser Kulturdepartementet i første omgang ti millioner kroner til «Spill ut i verden» - et samarbeid med Innovasjon Norge og NFI som lanseres i begynnelsen av februar. Målet er å gjøre norsk spillbransje og -kunnskap enda mer global.

DENNE UKA fikk norsk filmbransje og publikum en sniktitt på framtida under Tromsø internasjonale filmfestival og seminaret «Games people play», som tok for seg mulighetene som ligger i dette «nye» digitale universet. BI-professor i organisasjonspsykologi, Jan Ketil Arnulf, som jobber med lederutvikling nasjonalt og internasjonalt, bruker spillteori som et redskap. Han beskriver spillteori som en matematisk disiplin som kan overføres direkte til lederutvikling både i privat og offentlig sektor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.