Rosablogging, edder og e-galle

Rosabloggernes hårreisende kommentarfelter er en del av et større problem med å være synlig kvinne på nett. Ida Jackson snakker av erfaring.

E-GALLE:«Jeg tror jeg talte fire hundre hatmeldinger rettet til meg alene i løpet av en time.», skriver vår nye helgekommentator, Ida Jackson. Illustrasjon: Flu Hartberg
E-GALLE:«Jeg tror jeg talte fire hundre hatmeldinger rettet til meg alene i løpet av en time.», skriver vår nye helgekommentator, Ida Jackson. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Hvorfor har du ikke svart på meldingen jeg sendte deg på Facebook?» spør en venninne. Jeg viser henne innboksen min som svar. Jeg fikk 78 meldinger i løpet av helgen på grunn av en kronikk jeg skrev, og meldingen fra henne har druknet. «Det beste er å ringe» sier jeg. «Shit» sier hun. «Jeg har aldri sett så mange meldinger før. I løpet av et døgn?» Jeg sier ikke at kronikk-meldingene er ingenting mot mengden henvendelser jeg fikk da jeg var fulltidsblogger. Da startet jeg dagen med 600 meldinger på Facebook og 200 ubesvarte kommentarer i kommentarfeltet. Og jeg hadde - sammenlignet med bloggere som Sofie Elise - en mikroskopisk blogg. Den var bare akkurat stor nok til at jeg vet hvordan det kjennes ut når internett blir overivrig.

Hver gang noen snakker om det late og lukseriøse livet til toppbloggerne, så husker jeg trykket av nettsuksessen i kroppen. Så da Sofie Elise skrev at fire år og 477749 kommentarer var nok og stengte kommentarfeltet, så tenkte jeg: Ahhh. Jenta mi. Det var sikkert kjempedeilig. Du kan drukne i for mye internett. Den private Facebookprofilen din er ikke bygget for at skal kunne håndtere like mange henvendelser som kundeserviceavdelingen til en stor bedrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer