KOMMENTARER

Autoritær liberalisme

I et mangfoldig samfunn trenger vi mer av Per Fugellis raushet.

TOLERANT: Vi må ha mer toleranse for meninger vi ikke deler, slik Fugelli tar til orde for, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TOLERANT: Vi må ha mer toleranse for meninger vi ikke deler, slik Fugelli tar til orde for, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Halse går i et innlegg i Dagbladet til angrep på Per Fugelli, samfunnsmedisiner og raushetens fremste forsvarer.

«Under varme formuleringer om mangfold og respekt skjuler det seg en kald fremtidsvisjon for mange av de som bor i dette landet», skriver Halse.

Bakgrunnen er Fugellis kronikk hvor han advarer mot en «verdisjekk av muslimer».

Fugelli mener «det skal være tillatt i vårt demokrati å mene at kvinner er skapt av et ribben og er under mannen, at homofili er skam og synd, at vestlig livsform er som å vandre i ørkenen. Vi skal til og med tåle at noen kaster vantro på demokratiet som styreform. I sin ytterste form betyr demokrati at mennesker må få kjempe som løver - med ord - for å bytte ut demokrati med diktatur og Norges lover med Sharia.»

Halse forstår dette som at Fugelli «ber oss roe ned fokuset på grunnleggende verdier som demokrati, rettssikkerhet, universelle menneskerettigheter, ytringsfrihet, likestilling og likeverd ... De som betaler prisen for Fugellis toleranse vil i realiteten være kvinner og homofile i lukkede innvandrermiljøer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer