KOMMENTARER

Dagbladets kommentarfelt (1996 - 2016)

Utskjelt og omtalt. Elsket og hatet. Det er med tungt hjerte vi legger ned kommentarfeltet på dagbladet.no.

MEDIEUTVIKLING: Vi har perfeksjonert vårt kommentarfelt-system, men medieutviklingen har beveget seg i en annen retning. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet/ Corbis
MEDIEUTVIKLING: Vi har perfeksjonert vårt kommentarfelt-system, men medieutviklingen har beveget seg i en annen retning. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Dagbladet/ Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har bestemt oss for å flytte våre stillinger som har stått for moderering i kommentarfeltet over til oppfølging i sosiale medier. Dermed lukker vi en tjue år lang historie med kommentarfelt under våre artikler på db.no, men utvider samtidig tilstedeværelsen vår i sosiale medier. Hvorfor? Fordi aktiviteten der er blitt langt høyere enn i kommentarfeltet. Og fordi vi må prioritere.

I en sådan stund er det på sin plass å mimre litt: 12. februar 1996, et knapt år etter etableringen av nettavisa vår, la vi ut de første kommentarfeltene under enkelte artikler gjennom spalta «nettkjenning». En spontan debattform uten forhåndssensur, og med liten grad av moderering fra redaksjonens side, kunne gjøre tonen i feltene friske. Noen ganger i overkant friske. Men for Dagbladet som nettavis var det viktig å ta vare på denne unike møteplassen for våre lesere.

Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det stor oppmerksomhet rundt debattfora og kommentarfelt i mediene. Hadde vi egentlig oversikt og kontroll på hva som foregikk? Etter først å ha stengt kommentarfeltene i noen måneder, ble de åpnet igjen - nå med ekstern moderatorbistand. Selskapet Interaktiv Säkerhet, basert i Sverige, håndterte kommentarfeltene fra februar 2012. Alle kommentarer skulle modereres etter våre spesifiserte debattregler, og upassende innlegg fjernes innen en time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer