DEBATT

Kunstens grenseløse muligheter

«Han burde være like berømt som Munch», skrev the Guardian. I dag er det Astrups tur.

GLEDER SEG:
Jeg gleder meg over å få være med på åpningen som Dronning Sonja skal foreta på Dulwich Pictures Gallery i dag, skriver kulturministeren Linda Hofstad Helleland. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GLEDER SEG: Jeg gleder meg over å få være med på åpningen som Dronning Sonja skal foreta på Dulwich Pictures Gallery i dag, skriver kulturministeren Linda Hofstad Helleland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fra Henrik Ibsen til Jon Fosse, Edvard Munch til Melgaard, Edvard Grieg til Aurora Aksnes; Lille Norge har fostret mange store navn, og flere av de største har blitt minst like store ute som hjemme. Felles for dem alle er at de viser kunstens grenseløse potensial. De har vist hvordan kunsten lar oss møtes på tvers av nasjonaliteter, religion, etnisitet og språk. Uansett hvor vi kommer fra kan vi relatere til det kunsten kan formidle: historier om det lille mennesket som i møte med det store livet deler sin undring, refleksjon, redsel, glede, avmakt, håp og lengsel. Gjennom kunsten og kulturen kan vi utforske oss selv sammen og skape rom for alt det vi er, men kanskje ikke forstår.

Mange av våre store kunstnere oppdages aldri av et internasjonalt publikum. Det betyr ikke nødvendigvis at de ikke har kvaliteten som skal til. Det kan ha andre årsaker; kanskje havnet de i skyggen av noen andre, kanskje manglet de et godt nok støtteapparat, kanskje var de bare på feil sted til feil tid. Heldigvis er det sjelden for sent å skape oppmerksomhet om norsk kunst av høy kvalitet og stor betydning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer