KOMMENTARER

Kald vind over Norge

John Olav Egeland kommenterer.

RÆVDILTERE: Jensen og Listhaug har blitt smygere som ikke vil si fra, eller som egentlig støtter forslaget om å fengsle folk uten lov og dom. I Bergen har de et navn på slike: Rævdiltere, skriver John Olav Egeland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
RÆVDILTERE: Jensen og Listhaug har blitt smygere som ikke vil si fra, eller som egentlig støtter forslaget om å fengsle folk uten lov og dom. I Bergen har de et navn på slike: Rævdiltere, skriver John Olav Egeland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det blåser en kald vind over landet. Kraften i den kommer fra Frp. I dette regjeringspartiet skjerpes de harde holdningene til asylsøkere og minoriteter. Får de gjennomslag, blir Norge et strammere og trangere samfunn.

På én dag vedtok Oslo Frp å internere alle asylsøkere, samtidig som stortingsrepresentant Ulf Leirstein gikk løs på samene. På samefolkets dag, for sikkerhets skyld.

Det vi er vitne til er at de ytterliggående kreftene i Frp har forsterket sine posisjoner. De rir på frykten for flyktningbølgen og henter fram stadig mer restriktive forslag til ny asylpolitikk.

Samtidig kan vi registrere det som må være en taktisk taushet fra partiledelsen. Partileder Siv Jensen forlot møtet i Oslo Frp før avstemningen, for å dra på et annet fylkesårsmøte i partiet. Sylvi Listhaug - det store forbildet for alle som vil stramme til asylpolitikken - var på møte et annet sted i landet.

De ytterliggående forslagene i Oslo-partiet var kjent offentlig i flere dager før de ble vedtatt. Partiledelsen har hatt all mulighet til å reagere, til å vise seg som ledere. I stedet har Jensen og Listhaug blitt smygere som ikke vil si fra, eller som egentlig støtter forslaget om å fengsle folk uten lov og dom. I Bergen har de et navn på slike: Rævdiltere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer