DEBATT

Du vet ikke hva barna dine gjør på nett

Barna dine er smartere enn deg.

TEKNOLOGI: Barna nå er oppvokst på nett, og de er flinkere enn deg. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
TEKNOLOGI: Barna nå er oppvokst på nett, og de er flinkere enn deg. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Som forelder har du ganske god peiling på hva barna dine driver med på nett, ikke sant? Dine barn legger ikke ut bilder de ikke bør. De sier ikke kjipe ting til folk. De kommuniserer ikke med folk de ikke vet hvem er. For du følger med, gjør du ikke? Dere er venner på Facebook og du følger dem på Instagram. Dessuten sjekker du jo både nettleserlogg og mobilen til barna med jevne mellomrom. Så dine barn er trygge. Det er de andre barna som kommer i trøbbel, de som har foreldre som ikke bruker nettet til annet enn nettbank og å sjekke online.no-mailen sin.

Jeg har en dårlig nyhet! Barna dine har vokst opp med smarttelefoner og Google. Det du har lært om teknologi og internett har de fått inn med morsmelken. Barna dine er smartere enn deg.

Det barna dine ikke vil at du skal se, det ser du ikke. Det gjemmer seg i skjulte grupper på Facebook, i gruppechatten på en av de mange appene de bruker hver eneste dag. Det gjemmer seg på appear.in, Skype eller Snapchat. Det foregår anonymt på Kiwi og Ask. Får de bare lov til å bruke PCen i stua skjer det på mobilen mens de er på toalettet. Og på skolePCen i løpet av skoledagen. Du kan sette opp hva du vil av brannmurer og filtre. Barna dine vet hvordan de skal kryptere meldingene sine. Skal du skjerme dem mot alt vondt er det eneste valget ditt å bli ludditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer