DEBATT

Oslo trenger Hauskvartalet

Oslo trenger et visjonært byråd som satser på alternative former for by- og bomåter.

FORSØKSOMRÅDE:Kulturhuset Hausmania er en del av Hauskvartalet, som skal bli et «byøkologisk forsøksområde». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORSØKSOMRÅDE:Kulturhuset Hausmania er en del av Hauskvartalet, som skal bli et «byøkologisk forsøksområde». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det rødgrønne byrådet har satt av penger til et byøkologisk laboratorium. Samtidig vil de selge Oslos eneste «byøkologiske forsøksområde» til Urbanium AS for 30 millioner (for et kvartal midt i Oslo sentrum!). Forstå det den som kan.

Det inntil videre kommunalt eide og delvis boligokkuperte Hauskvartalet ble i 2008 regulert til «byøkologisk kulturkvartal». Reguleringens formålsparagraf stiller krav til beboermedvirkning, grønne uteområder og bevaring av kulturmiljøet. Reguleringen innebærer også en boligsosial målsetting om å bygge boliger med enkel standard tilpasset lavinntektsgrupper. For oss som har lest byrådserklæringen for 2015- 2019 er det klart at dette burde være midt i blinken for det nye byrådet!

At det rødgrønne byrådet likevel ønsker å gå videre med salg av eiendommer i Hauskvartalet til høystbydende, et salg de har gått hardt ut mot siden det ble frontet av Høyre- og Frp-byrådet i 2014, sår sterk tvil om hva byrådets rødgrønne byutvikling betyr i praksis.

I Arkitektnytt.no (4. februar) forklarer Rasmus Reinvang, byrådssekretær for byutvikling (MDG) at «Byrådet har innstilt på salg av deler av Haus-kvartalet, fordi byrådet vurderer at kommunen alene ikke vil makte å utvikle hele området.» Byrådet presiserer samtidig at kommunen vil beholde og videreutvikle eiendommen som huser Kulturhuset Hausmania, og «fortsette å legge til rette for kunstnerisk og byøkologisk virksomhet på gunstige betingelser i denne store bygningsmassen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer