DEBATT

Til elevenes beste

At lærerne har fordypning i faget de underviser i er gullstandarden.

VIDEREUTDANNING: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forsvarer utdanningskravet for lærerne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIDEREUTDANNING: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forsvarer utdanningskravet for lærerne. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dyktige, engasjerte lærere er viktig for at alle elever skal lære mer. Det er bakgrunnen for at vi vil sikre at elever i grunnskolen blir undervist i norsk, matematikk og engelsk av lærere som har fordypning i faget. Det er en grunn til at både Elevorganisasjonen og fagforeningen Lektorlaget støtter kompetansekrav i disse fagene. Jeg tror de ser at dette både innebærer et videreutdanningsløft for lærerne og en styrking av faglærerens plass i skolen.

Jeg mener at gullstandarden i norsk skole burde være fordypning i alle undervisningsfag på alle nivåer. Rett og slett at lærerne som underviser har studert faget de underviser i. Det er mitt utgangspunkt. Så er det slik at det er mange praktiske vanskeligheter med å nå gullstandarden, men det bør være målet.

Kompetansekravene er et skritt på veien mot en skole hvor elevene lærer mer. For faglig fordypning har noe å si for hvor mye elevene lærer. Solid fagkunnskap og god pedagogikk må ligge i bunn for lærergjerningen. Jeg sier ikke med det at lærere uten fordypning ikke kan være gode. Det kan de. Men spørsmålet vi stiller er enkelt: Er det ikke større sjanse for å bli en trygg lærer hvis du også har studert faget du skal lære bort?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer