KOMMENTARER

Jaquesson er et utsøkt eksempel på dobbeltmoral

Denne feminismen er undertrykkende og totalitær.

KAMPEN FOR FRIHET BLIR KAMPEN MOT FRIHET: Når Kari Jaquesson sier at en syttenåring burde "suge ti pikker om dagen" før hun mener noe om sexkjøploven, er det et artig eksempel på dobbeltmoral - men også en påminnelse om at frihetsideologier har et undertrykkende potensial. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB Scanpix.
KAMPEN FOR FRIHET BLIR KAMPEN MOT FRIHET: Når Kari Jaquesson sier at en syttenåring burde "suge ti pikker om dagen" før hun mener noe om sexkjøploven, er det et artig eksempel på dobbeltmoral - men også en påminnelse om at frihetsideologier har et undertrykkende potensial. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det skal ikke så mye til før en som hevder å kjempe for kvinner, kjemper mot dem, eller før det er lettere å se flisa i sin søsters øye enn bjelken hos seg selv.

På parolemøtet før 8. mars-markeringen i Oslo skal 17-årige Anna Dåsnes fra Unge Venstre, som hadde fremmet et forslag om å bytte ut «Håndhev sexkjøpsloven» som parole, blitt møtt med grove motargumenter fra samfunnsdebattant Kari Jaquesson, som mente at jentene som stod for dette standpunktet burde «suge ti pikker om dagen» for å forstå hvordan det ville være å jobbe på bordell.

Dette er den samme Jaquesson som i fjor vår reagerte kraftig på å bli spilt av en pornoskuespiller i en Trygdekontoret-sketsj, og ga sin velsignelse til en PFU-klage på hennes vegne, med den begrunnelse at «det er skadelig når man svarer i en debatt med penetrering av meningsmotstanderen. Det gjør det vanskeligere for kvinner å uttale seg og hindrer rommet for debatt».

Dobbeltmoralen er så utsøkt at det nærmer seg den perfekte symmetri.

For andre enn de tre jentene kan hele opptrinnet virke mest som en artig illustrasjon av hvordan prinsipper ikke er så prinsipielle med en gang det er snakk om folk man ikke er enige med. Men den lille krangelen tåler å bli satt i en større sammenheng. Ikke fordi jentene fikk motstand, det er naturlig på et møte om slike temaer, men på grunn av formen og ordvalget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer