DEBATT

Ja, Oslo trenger Hauskvartalet!

Det nye byrådet vil satse på en mer inkluderende, miljøvennlig og klimasmart by, og ønsker å legge til rette for flere og rimelige boliger.

SELGES IKKE: Kommunen vil selge deler av Hauskvartalet, men beholder blant annet Hausmania, skriver Ap's Victoria Marie Evensen i et svar til Marie Hallandvik Hortemos innlegg. Foto: Thorfinn Bekkelund / Samfoto / NTB Scanpix
SELGES IKKE: Kommunen vil selge deler av Hauskvartalet, men beholder blant annet Hausmania, skriver Ap's Victoria Marie Evensen i et svar til Marie Hallandvik Hortemos innlegg. Foto: Thorfinn Bekkelund / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Marie Hallandvik Hortemo skriver i Dagbladet 10. februar at «Oslo trenger Hauskvartalet» og at det er vanskelig å forstå at det nye byrådet vil selge deler av kvartalet. Hun ønsker seg og et visjonært byråd som satser på alternative former for by- og bomåter. Det samsvarer med våre ambisjoner. 

Det nye byrådet vil satse på en mer inkluderende, miljøvennlig og klimasmart by, og ønsker å legge til rette for flere og rimelige boliger inkludert alternative boformer. Så hvorfor vil vi da selge deler av Hauskvartalet, hvor lokale aktører har utviklet et forprosjekt som viser hvordan kvartalet kan utvikles med nettopp alternative boformer?  

Realiteten er at vi arvet salget og premissene i det fra det forrige byrådet. Avtale om salg av fire av eiendommene ble inngått med Urbanium AS sommeren 2015. Bare godkjenning fra bystyret mangler. Handlingsrommet er dermed begrenset til at vi enten må gjennomføre salget, eller bli sittende med alle fire eiendommer selv.  

Forprosjektet, utviklet med Eriksen Skajaa, viser hvordan byøkologiske konsepter kan utvikles med lokal forankring og høy kvalitet. Dette er et viktig arbeid som kan brukes i mange sammenhenger framover, men inneholder ikke en finansieringsmodell for hvordan kommunen kan utvikle kvartalet inkludert et kulturhus uten store kostnader.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer