DEBATT

Listhaug er blitt kulturkampens fanebærer

Jesus sa aldri: La de små barna komme til meg, så jeg kan internere dem.

GÅR ETTER KIRKEN: Sylvi Listhaug prioriterer å bruke politisk kapital på å gå etter kirken, skriver artikkelforfatteren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GÅR ETTER KIRKEN: Sylvi Listhaug prioriterer å bruke politisk kapital på å gå etter kirken, skriver artikkelforfatteren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sylvi Listhaug kjemper ikke bare for en strengere asylpolitikk. Hun framstår som den nye fanebæreren i en kulturkamp.

Listhaug er ikke bare opptatt av å sette menneskerettenes posisjon i asylpolitikken noen tiår tilbake. Hun virker ivrig på å utkjempe en enda større sosial og politisk kamp, for å skade krefter som står på flyktningenes side. Hun har allerede makt til å gjennomføre mye politikk i Frp?s retning. Likevel ønsker hun å svekke brysomme motstandere, som eksemplifisert av det gjentatte angrepet på kirkens engasjement.

Det er nokså utrolig: I en situasjon hvor tunge statlige faginstanser nærmest har kastet et latterlighetens skjær over Justisdepartementets faglige standard under hennes ledelse, prioriterer Listhaug å bruke politisk kapital på å gå etter kirken. Det er nærliggende å tenke at den strategiske tilnærmingen er mer langsiktig.

I Danmark har den berømte kulturkampen etterlatt et endret samfunn. Den nasjonalkonservative vendingen har gjort såkalte kulturradikalere til en truet art. Spesielt i innvandringspolitikken har utviklingen vært markant, og i innvandringsfiendtlig retning. I Danmark har angrepene på kirken også gått enda hardere for seg. Alle som ønsker et samfunn preget av solidariske verdier i møte med verden omkring oss, bør være på vakt overfor faren for en glidning i samme retning her til lands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer