DEBATT

Hvem tåkelegger, Rolness?

Påstanden om at Oslo politidistrikt tåkelegger fakta om utenlandske voldtektsmenn, har fra starten virket urimelig.

KRITISK: Marianne Sætre plukker fra hverandre Kjetil Rolness' omgang med data fra «Voldtektsrapporten 2011». Foto: Oslo politidistrikt
KRITISK: Marianne Sætre plukker fra hverandre Kjetil Rolness' omgang med data fra «Voldtektsrapporten 2011». Foto: Oslo politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Analyser bruker kategorier og språk som verktøy for å belyse noe, ikke for å «tåkelegge». Nå anklages Oslo politidistrikt for å gjøre det motsatte. Dette er en ny vending i diskusjonen om faglig og politisk korrekthet.

Anklagen kom i en ny kronikk fra Kjetil Rolness i Dagbladet 30. januar 2016.Den ble fulgt opp i en ny kommentar 3. februar.

Først; kritikken fremmes av en som bruker nettopp de påstått tilslørte dataene for å spissformulere sin påstand om utenlandske voldtektsmenn. For det andre, den målrettes mot politidistriktet som i 15 år har prioritert slike analyser, og som er årsaken til at det i dag foreligger et unikt materiale om endringer i anmeldte voldtekter, inkludert data om mistenkte/siktede. For det tredje, analysene har aldri tidligere blitt kritisert for å tåkelegge fakta, tvert om. Dokumentasjonen om de anmeldtes statsborgerskap/landbakgrunn har vært ubehagelig for mange, men etterspurt både av innvandringsskeptikere og av dem som har følt seg mistenkeliggjort. Samarbeidspartnere i kommunen og det private, medier, politikere og forskere har brukt rapportene. Tilbakemeldingene har vært positive. Også fra Rolness.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer