DEBATT

Ingen ekstremisme i våre gater

Søndag fikk demonstrasjonene i Pakistan til støtte for en drapsmann, sin egen stygge, lille forgrening i Norge.

HYLLER DRAPSMANN: Demonstrasjon til støtte for guvernør Salman Taseers drapsmann, Mumtaz Qadri, i Karachi sist fredag. Søndag ble Qadri hyllet som en helt utenfor den pakistanske ambassaden i Oslo. Foto: SHAHZAIB AKBER / EPA / NTB Scanpix
HYLLER DRAPSMANN: Demonstrasjon til støtte for guvernør Salman Taseers drapsmann, Mumtaz Qadri, i Karachi sist fredag. Søndag ble Qadri hyllet som en helt utenfor den pakistanske ambassaden i Oslo. Foto: SHAHZAIB AKBER / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Guvernøren i Punjabprovinsen, Salman Taseer, ble i januar 2011 myrdet av sin egen livvakt fordi han argumenterte for å oppheve dødsstraffen for blasfemi i Pakistan.

Det var ikke Taseer, men hans drapsmann, som søndag ble hyllet som en helt av demonstrantene utenfor den pakistanske ambassaden på Frogner. Den direkte foranledningen for demonstrasjonen var at drapsmannen selv ble henrettet i Pakistan 29. februar i år.

En av appellantene var imam Nehmat Ali Shah fra Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen i Oslo. Hvis man søker åndelig opplysning, bør man trolig gå annet steds hen. Den samme imamen har tidligere gjort seg bemerket med grove antisemittiske uttalelser. I 2013 påsto han at jøder styrte media, og mente at nazistenes folkemord skyldtes at jøder «er urolige folk i verden». Som om ikke det var nok, ble demonstrasjonen enda litt styggere av at demonstrantene også uttrykte hat mot ahmadiyya-muslimer, som er forfulgt i Pakistan.

Andre norske muslimer har reagert sterkt på demonstrasjonen. Meg bekjent var det også norske muslimer som bidro til å varsle media om saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer